Selecteer een pagina

Fabricage Hoes

TENCEL

De buitenkant van de matras, de hoes, waaronder de ligzijde, is gemaakt van Tencel.

Tencel is het geregistreerd merk van de fabrikant Lenzing voor lyocell.

Het is een 100% natuurlijk en zeer duurzaam materiaal (Tencel draagt het Europese Ecolabel). Tencel wordt gemaakt van cellulose uit eucalyptus hout.

Dit hout komt uit speciale, duurzaam beheerde bossen waar voor elke gebruikte boom een nieuwe boom wordt terug geplant. De productie van het materiaal gebeurt via een gesloten systeem waarbij water en oplosmiddelen blijvend gerecycled worden.

De stof Tencel is huidvriendelijk (door zijn natuurlijkheid), heeft een zeer goede vocht- en warmteregulatie, een mooie zijde-achtige glans, valt soepel, en is volledig biologisch afbreekbaar. Daarnaast is het eenvoudig te wassen en krimpt en kreukt het nauwelijks.

In tegenstelling tot bv. katoen neemt tencel geen vocht op maar voert het af waardoor u altijd droog ligt.

Fabricage (breien) van het textiel voor de hoes:

In onderstaand filmpje ziet u hoe diverse garens vanaf kleine klossen samen worden gebracht aan de bovenkant van een breimachine. In de machine wordt de stoffering voor de Obesitras gebreid.

Aan het einde van het proces wordt de stof gecontroleerd op eventuele fouten. Na goedkeuring wordt de stof gebracht naar het confectieatelier waar de matrashoes wordt gemaakt.

Na de fabricage (breien) van het textiel wordt de hoes geconfectioneerd. Klik op filmpje:
Open chat